Tradition og fornyelse er Den Kongelige Porcelainsfabriks signatur - Musselmalet fra 1775 og Blå Blomst fra 1779 har været i produktion lige siden, samtidig med at de bedste kunstnere i hver stilperiode har skabt nye stel og dekorationsgenstande. I 2000 og 2008 kom stellene Mega og Elements, der leger med det musselmalede mønster - både størrelse og farver.
Den Kongelige Porcelainsfabrik og Bing & Grøndahl er integrerede i Royal Copenhagen, der står for klassisk dansk kunsthåndværk i stadig fornyelse.
1775 En ny porcelænsfabrik ved Trinitatis Kirke begynder at producere. Den har enkedronning Juliane Maries bevågenhed, og hun har en del af aktierne.
1770’erne Porcelænsfabrikken laver stellene Musselmalet, hvis mønster er uændret til i dag, og Blå Blomst. Kongehuset overtager alle aktier. I 1780 åbner den første butik.
1790 Flora Danica, et af verdens fornemste stel, påbegyndes, dekoreret efter et værk over hele Danmarks flora. Stellet genskabes i 1862 som danske kvinders bryllupsgave til prinsesse Alexandra og prinsen af Wales og er stadig i sortimentet.
1848 De kongelige institutioner overgår ved enevældens ophør til staten, og i 1867 sælges porcelænsfabrikken til en grosserer.
1880’erne Den næste ejer flytter Porcelænsfabrikken ud til sin fajancefabrik Aluminia på
Frederiksberg. Varianterne Hel- og Halvblonde skabes over det musselmalede stel. Tone-i-tone underglasurmaling lanceres og præsenteres på Verdensudstillingen i Paris. Teknikken har lige siden været forbundet med Royal Copenhagen, det eksportnavn, som blev antaget 1889.
1910’erne Fajancestel, dekoreret i stærke farver. Porcelænsfabrikken får udsalg på Amagertorv, i Københavns sidste renæssancegård.
1930’erne Storproduktion af jernporcelæn samt figurer og vaser af stentøj begynder.
1965 Blåkant, et af fabrikkens mest enkle og populære stel, lanceres. Det suppleres ved 225-års jubilæet i 2000 med nye farver.
1985 Da porcelænsfabrikken gik ud af kongehusets eje, beholdt den navnet, men fik ikke et egentligt prædikat.
Ved fusionen med Georg Jensens Sølvsmedie, A. Michelsen og Holmegaards Glasværker til Royal Copenhagen indhentes det forsømte, og Den Kongelige Porcelænsfabrik bliver Kgl. Hofleverandør.
1997 Royal Copenhagen køber det svenske Orrefos-Kosta Boda og får nyt navn, Royal Scandinavia.
2004 Royal Copenhagen flytter fra Frederiksberg til en nyopført porcelænsfabrik, en af verdens mest moderne, i Glostrup vest for København.
2007 Royal Copenhagen opererer både i USA, EU og i Asien og beskæftiger mere end 500 medarbejdere. Udsalget på Amagertorv i København repræsenterer kulturhistorie gennem et par århundreder, med nyfortolkning af det ældste stel, Mega Mussel, og helt nye designs.