Det store århusianske bryggeri opkøbte gennem næsten 150 år alle større jyske bryggerier og fusionerede i 1976 med Thor Bryggerierne A/S i Randers.
I dag er Ceres en del af Danmarks næststørste bryggerikoncern, Royal Unibrew A/S.
Fra 1998 til 2008 foregik Ceres' produktion i Århus i et prisbelønnet anlæg, hvis smukke kedler af rustfrit stål kunne nydes udefra. Nu er selve produktionen flyttet til koncernens andre bryggerier, Albani og Faxe, men der er stadig en række funktioner i Århus.
Bryggeriet har en stor eksport af luksusøl, og især italienerne har taget Ceres' produkter til deres hjerte.
1856Ceres grundlægges af købmand og brændevinshandler, M.C. Lottrup, samt apotekerne, N.S. Aagaard og Knud Redelien. Bryggeriet er opkaldt efter den romerske gudinde for korn og frugtbarhed og blev placeret ved Århus Vesterport, hvor det stadig ligger.
1866 Hovedbygningen opføres og indrettes bl.a. som M.C. Lottrups private bolig, hvor byens bedsteborgere flere gange ugentligt "souperede" med den driftige købmand og hans frue. M.C. Lottrup var frem til sin død i 1870 ubestridt byens fremmeste mand.
1870-97 M.C. Lottrups visionære svigersøn, L. Christian Meulengracht videreførte med stor dygtighed bryggeriet. Ceres blev allerede dengang et topmoderne bryggeri med et renommé, der rakte langt ud over byens grænser.
1898 En æra slutter. Meulengrachts sælger Ceres til det nystiftede Østjyske Bryggerier, der bestod af "Horsens Bajersk- og Hvidtølsbryggeri" (grundlagt i 1859), Bryggeriet "Vejle" (grundlagt i 1858) samt
"Fæstningsbryggeriet, Fredericia" og et fælles malteri i Horsens (grundlagt i 1898).
1914 Ceres får prædikatet "Leverandør til det Kongelige Danske Hof".
1953 TOP-navnet lanceres som kendemærke for Ceres-pilsneren. Navnet slog an, og det blev en yndet spøg at udlægge de tre bogstavers betydning. De fleste mente, at TOP måtte stå for "Tradition Og Påpasselighed".
1956 Østjyske Bryggerier A/S skifter navn til Ceres Bryggerierne A/S.
1965 Koncernen udvides med bryggeriet "Vendia", som blev omdøbt til Ceres Bryggerierne A/S, Hjørring. "Pompus Fabrikkerne" på Amager købes samme år og Ceres får et brohoved i København med sodavandsfabrik og salgskontor under navnet Ceres Bryggeriernes Mineralvandsfabrik A/S, Kastrup. Afdelingen blev efter en organisatorisk omlægning afviklet i 1989.
1974 Ceres stoppede produktionen på det lille bryggeri i Vejle. Salgsafdelingen blev dog opretholdt indtil 1977, hvor området overgik til depotdrift.
1976 Ceres Bryggerierne A/S fusionerer med Thor Bryggerierne A/S i Randers og Ålborg-bryggeriet "Urban" (lukket i 1986) under navnet Jyske Bryggerier A/S.
1989 Ceres bliver en del af Danmarks næststørste bryggerikoncern gennem fusionen af Jyske Bryggerier A/S og Faxe Bryggeri A/S i Faxe Jyske A/S.
1992 Koncernen skifter navn til Bryggerigruppen A/S.
1993 Ceres Bryggerierne stopper produktionen i Horsens.
1996 Indvielsen af Ceres' prisbelønnede bryghus i Århus.
1998 Bryggerigruppen A/S noteres på Københavns Fondsbørs.
2005 Bryggerigruppen skifter navn til Royal Unibrew A/S
2006 Royal Unibrew/Ceres fylder 150 år