Lige siden etableringen i 1909 har Odense Marcipan haft fokus på "marcipan af den bedste kvalitet".
Løbende er produktpaletten blevet udvidet, og i dag står Odense Marcipan for kvalitet og inspiration til fristende øjeblikke.
Toldbodgade 9-19
5000 Odense C
Tlf.
63
11
72
00
Fax.
63
11
72
01
Link til Odense Marcipan A/S
Følg Odense Marcipan A/S på
1909 Lauritz Thobo-Carlsen, bogholder, køber en lille marcipanfabrik i Dronningensgade i Odense. Kunderne er bagere og konditorer, der bruger meget marcipan, som de selv fremstiller fra gang til gang. Hans koncept er ensartet, frisk marcipan, industrielt fremstillet - ikke desto mindre foregår bl.a. smutning og stødning af mandlerne i store stenmortere i mange år ved håndkraft. De næste 30 år udvider Odense Marcipanfabrik til stadighed. Der kommer maskiner, og der indrettes logiske produktionslinier. Finsorteringen foregår dog - ligesom i dag - med det menneskelige øje.
1930’erne Marcipanfabrikken begynder at udsende nye opskrifter til konditorer og bagere. Mange af de sidste 70 års tørkager stammer herfra, bl.a. den mest populære og længstlevende danske tørkage, Napoleonshatten.
1950’erne Ny fabrik i Toldbodgade i Odense, med prøvebageri og laboratorium. Marcipanfabrikken begynder at eksportere. Der fremstilles 100 forskellige kvaliteter, fra fineste marcipanmasse af udelukkende mandler til bittermasse, som kun består af abrikoskerner. Fabrikken begynder at producere nougat, der laves af hasselnødder. Desuden forarbejdes hakkede nødder, mandelsplitter o.l. til bagere og kageindustri.
1961 Leverandør til Det Kongelige Danske Hof.
1960’erne Erfaringerne med nøddeprodukter fører til snackproduktion, og i 1963 lanceres saltede peanuts under navnet KIMS. Marcipanfabrikken bliver hurtigt Danmarks største snackproducent.
1991 Odense Marcipanfabrik overtages af den norske fødevarekoncern ORKLA. Odense Marcipanfabrik og Kims deles i 2 selskaber.
1994 Odense Marcipanfabrik ændrer navn til Odense Marcipan A/S.
1997-98Produktionen af nougat og nøddeprodukter flyttes fra KiMS i Søndersø til Odense, og hele produktionen er nu samlet på ét sted. Odense Marcipan opnår ISO 9001 certificering.
1999 ORKLA køber den svenske marcipanproducent KÅKÅ AB med to marcipanfabrikker og grossistselskabet MaltCentralen. Odense Marcipan får ansvaret for marcipanproduktionen, der samles i Odense.
2000-2001 De følgende år gennemgår fabrikken en større udvidelse, og er nu én af verdens største marcipanproducenter.
2005 Odense Marcipan køber Bæchs Conditori i Hobro.
2006 Odense Marcipan vinder Fødevareindustriens pris for bedste Samarbejdsudvalg.
2007 Odense Marcipan køber Marcia Industri A/S og i september opnår Odense Marcipan BRC certificering.
Samme år kåres Odense Marcipan til Superbrands Business to Business.
2008 Odense Marcipan overtager den italienske marcipanfabrik Naturel Food, der specielt er designet til at producere store ensartede serier af marcipanmasser til større industrikunder.
2009 Odense Marcipan kan fejre sit 100 års jubilæum den 15. december.
Odense Marcipan fastholder stadig det oprindelig koncept: Leverandør af råvarer og konceptløsninger til bagere/konditorer og catering samt råvarer til industrien og ikke mindst til detailmarkedet, hvor der især ved juletid er stor efterspørgsel på marcipan.
Filosofien dengang som nu er fortsat:
"Det er kvaliteten, der skaber renomméet, og renomméet, der skaber kundekredsen!" - citat fra grundlæggeren af Odense Marcipan.