Perchs Thehandel har siden 1835 bevaret indretningen i butikken, hvor der kun føres theer for at undgå påvirkning af andre aromaer. Foruden tilbehør til serveringen kan man få gode råd om brygningen af de mere end 100 forskellige theer og theblandinger - eller nyde dem i Perchs Tea Room over butikken, hvor de to store thekulturer, den engelske og den japanske, mødes.
Kronprinsensgade 5
1114 København K
Tlf.
33
15
35
62
Fax.
33
15
35
22
Mail: Klik her
Link til A.C. Perchs Thehandel
Følg A.C. Perchs Thehandel på
1835 A.C. Perch’s Thehandel grundlægges 16. april af købmanden Niels Brock Perch i Kronprinsensgade 5, hvor forretningen stadig ligger. Han var søn af et stort handelshus, der importerede varer fra fjerne og eksotiske lande i den florissante periode, men selv koncentrerede han sig om udsøgte theer fra Kina, Sri Lanka, Taiwan, Indien, Japan og Afrika.
1854 Sønnen Axel Christian Perch overtager forretningen, og den bærer stadig hans navn.
1882 A. C. Perch har ingen arvinger og sælger forretningen til Frantz Christoffer Kruse.
Hincheldeys eje, idet A. Rosaurus Hansen var fætter til den næste ejer, Ludvig Ferdinand Hincheldey.
1894 Adolph Rosaurus Hansen overtager forretningen. Siden har forretningen været i slægten Hincheldeys eje, idet A. Rosaurus Hansen var fætter til den næste ejer, Ludvig Ferdinand Hincheldey.
1927 L.F. Hincheldey bliver indehaver af det gamle thehus.
1965 Else og Hans Hincheldey overtager den daglige ledelse efter onkel Ludvig - en kvindelig indehaver er det eneste brud med de gamle skikke og tradtioner, der fortsat håndhæves i en tid, hvor de første supermarkeder ser dagens lys. A.C. Perch’s Thehandel leverer bl.a. til hoffet og kongeskibet Dannebrog – en af husets theblandinger hedder Queens Blend.
1989 Annelise Hincheldey Ravn og Henning Ravn overtager den daglige ledelse af A.C. Perch’s Thehandel. Forretningen undergår de følgende år en gennemgribende restaurering, men bortset fra det elektriske lys er interiøret næsten som ved grundlæggelsen i 1835. Kunder fra ind- og udland får en oplevelse af at være trådt et skridt tilbage i tiden – f.eks. afvejes theerne stadig på gamle messingvægte med lodder. Der sælges fortsat kun theer i forretningen, idet blot duften af f.eks. kaffe og krydderier indvirker på de sarte theblade.
Ikke sjældent er der tre generationer bag disken, og en seriøs faglig betjening er stadig en dyd – sammen med de udsøgte theer får man også råd og vejledning om the-brygningens kunst. Op gennem 1990’erne effektueres postordredelen, og forretningen kommer tidligt på Internettet.
2002 På sin 167-års fødselsdag 16. april bliver Danmarks ældste thehus Kgl. Hofleverandør.
2006 Over forretningen i Kronprinsensgade åbner Perchs Tea Room, den første thesalon i København. Indretningen er en kombination af engelsk og japansk stil, og det samme gælder serveringen, med alle klassikerne fra high tea-bordet og mere end hundrede forskellige theer fra alle egne af Orienten. I thesalonen holdes også foredrag om theens historie og arrangementer med navnlig japanske theceremonier.