Virksomhedens rødder stikker dybt i den danske muld: sukkerroer og De danske Sukkerfabrikker.
Det første produkt i 1872 var hvidt sukker, som kun de velhavende dengang havde råd til, i dag har Nordic Sugar 20 forskellige produkter, hvoraf nogle er baserede på Fairtrade-mærket rørsukker.
Langebrogade 1
1014 København K
Link til Dansukker
Følg Dansukker på
1872 Nogle storgodsejere interesserer finansmanden C.F. Tietgen i dansk roesukker, og De Danske Sukkerfabrikker (DDS) grundlægges. De tre sidste raffinaderier for vestindisk sukker købes og skal foreløbig finansiere opbygningen af en roesukkerproduktion.
1873 Sukkerkogeriet Odense etableres. Trods DDS’ agitation er kun få landmænd interesseret i den nye afgrøde, idet kornpriserne er gode. DDS begynder selv roedyrkning og skaber en række mønsterbrug.
1880’erne Med fald i kornpriserne kommer der gang i roedyrkningen. De gamle raffinaderier nedlægges.
1910’erne DDS dækker det danske sukkerforbrug. Ny sukkerfabrik på Christianshavn, med egen havnekaj, hvor selskabets transportdampere med roesaft og kul lægger til.
1920’erne DDS udvikler roefrø, der egner sig til den danske jord. DDS etablerer eller opkøber en række sukkerfabrikker. Sukker har været solgt i sække til købmændene, men pakkes fra 1955 i papirposer på fabrikken. Teknologien forbedres til stadighed, og det fører i 1960’erne til koncentration på nogle få fabrikker. DDS dækker 90% af det stigende danske sukkerforbrug.
1964 Leverandør til Det Kongelige Danske Hof.
1973 Navnet Dansukker og det røde, femtakkede blad lanceres og pryder stadig Danisco Sugars emballager til detailhandelen.
1989 DDS fusionerer med De Danske Spritfabrikker A/S og Danisco A/S og bliver en sektor med navnet Danisco Sugar.
1990’erne DDS’ gamle bygninger på Applebyes Plads ombygges til koncernhovedkvarter for Danisco A/S. Udviklingscentret i Holeby forædler og producerer frø af sukker- og foderroer, raps, ærter og solsikker, 80% eksporteres. Danisco Sugar opkøber sukkerfabrikker i Tyskland, Sverige, Finland og Litauen og dækker større og mindre andele af disse landes sukkerforbrug. 60% af den danske sukkerproduktion går til hjemmemarkedet, resten eksporteres til Norge, Island og fødevareindustrien i Østeuropa.