Thorvaldsens figurer i biscuit, juleplatten og Mågestellet er blandt Bing & Grøndahls bidrag til den danske kulturarv - og telegrafklokker, sikringer, kontakter og højspændingsisolatorer til en ny tids kommunikation.
I dag er Bing & Grøndahl, sammen med Den Kongelige Porcelainsfabrik, en integreret del af Royal Copenhagen, der stadig fremstiller en række af de klassiske stel og små figurer, elskede over hele verden.
1853 F. V. Grøndahl, figurmager på Den kgl. Porcelænsfabrik, foreslår Brdr. Bing, Københavns største papir-, bog- og kunsthandel, at forny dansk porcelæn. Brdr. Bing opfører en fabrik på Vesterbrogade under Grøndahls ledelse. Året efter kommer Bing & Grøndahls biscuitfigurer, og snart sælges de hos boghandlere over hele landet.
1859 Fabrikken laver telegrafklokker i biscuitporcelæn til det nye medie, telegrafen, der hastigt udbredes over landet. B&G begynder at lave glaseret porcelæn.
1875-76 B&G lancerer et musselmalet stel, der kun adskiller sig fra Den kgl. Porcelænsfabriks ved nogle detaljer, samt Mågestellet, et af de mest yndede danske stel nogensinde.
1885 Butik på Amagertorv.
1890’erne B&G laver sikringer, kontakter og højspændingsisolatorer i porcelæn til den nye
elektricitet, samt patentpropper til flasker. Senere lægges teknisk porcelæn i et særskilt selskab.
1895 Juleplatten lanceres, efter den gamle skik at give tjenestefolkene julekonfekt på en tallerken, og de kommer endnu hvert år med danske julemotiver. B&G har desuden fremstillet platter til hundredevis af virksomheder og mange nationale begivenheder.
1903 B&Gs overglasurteknik, hvor motiv og guldkanter males på efter brændingen, er brugt til store pragtstykker, og anvendes nu også på stel som f.eks. Rosenborg.
1913 Kgl. Hofleverandør efter at kongehuset har handlet med fabrikken siden 1862. Foruden stellene har B&Gs små figurer i underglasurteknik, skabt af tidens bedste billedhuggere, i mere end 100 år været succeser verden over. De støbes stadig i hånden i de oprindelig forme og håndmales.
B&G har fulgt de skiftende stilarter i 1900-tallet: funktionalismens enkle former, stentøj i 1950’erne og den praktiske linie i 1960’erne og -70’erne, moderne stel fra 1980’erne, men det er stadig de klassiske porcelænsstel og figurerne, der tegner Bing & Grøndahl, som i dag er en del af Royal Scandinavia.
1900-tallet B&G har fulgt de skiftende stilarter i 1900-tallet: funktionalismens enkle former, stentøj i 1950’erne, den praktiske linie i 1960’erne og -70’erne og moderne stel siden 1980’erne. Foruden stellene har B&Gs små figurer i underglasurteknik, skabt af tidens bedste billedhuggere, i mere end 100 år været succeser verden over. De støbes stadig i hånden i de oprindelig forme og håndmales.
2007 Bing & Grøndahl fusionerede i 1985 med Den Kongelige Porcelainsfabrik og er i dag en integreret del af Royal Copenhagen.